I WANT A PUPPY, THIS PUPPY





är det inte det sötaste ni någonsin sett? VILL HA! VILL HA! VILL HAAAAA!

träffade på världens sötaste valpar idag, två av dem. Den på bilden var dock min favorit och hette peanut. Var helt förälskad i honom och har bestämt att jag ska ha en sån här liten kabrat när jag flyttar hemifrån så jag slipper vara ensam. ♥

SKOLAN

Jag har ju berättat hur seriösa lektioner vi har. Just nu håller vi på och filmar utbytesstudenterna på skolan, vi är tre tjejer som håller på med detta. Vi har fått gruppnamnet "blond..." något, och det betyder något med att blondiner är dumma. (vi alla tre är blondiner). Och jag hatar att säga det. men, vi gjorde en 10 min intervju med en kille från germany, vi skulle använda microfon, och det gjorde vi... dock glömde vi att plugga in microfonen. så vi har en film, en intervju utan ljud. Pinsamt när vår lärare säger "ert gruppnamn passar er, gå och gör om intervjun".

Detta är dock från en annan lektion, teater... inte så seriös den heller. Vet inte om hon gillade mina outfits eller varför jag fick ett A i betyg, för det här var det enda vi gjorde!




GALET

var inne i en mataffär för ett tag sedan och kom på att det är lite annorlunda gentemot hemma. Jag menar det är väl inte varje mataffär som har en smyckes avdelning där du kan köpa diamant ringar och halsband för sisådär +200.000 kr? Helt sjukt, var bokstavligt talat i en mataffär och i mitten av affären hade dom glas "lådor" med smygen för över 200.000 kronor... hallå liksom?

eftersom jag fick lära mig att sveriga har den nästa högsta kriminalitet i världen i förhållande till vår befolkning efter island är det väl inte så konstigt att vi inte har smycken i mataffärerna för ett värde av 200.000 kr.  






TRACK AND FIELD

Jaha, då var det dags för spring sport. Och eftersom jag vill komma iform innan jag åker hem tänkte jag att Track är ju bra då... Idag hade jag min första träning, och jag har bestämt att jag ska göra distans, mer exakt, jag tror jag ska tävla i 2 miles som motsvarar ca 3,2 km. tänkte att det är ju ett bra sätt att träna, få upp flåset och kanske bli av med de där extra cheeseburgarna som man lagt på sig under årets gång.

Eftersom jag är så otränad man bara kan bli just nu var min första träning ett helvete, ursäkta språket. Men trodde seriöst att jag skulle dö. Vi hade intervaller och skulle springa 5 min och jogga 1. Hade klockar på oss som klockade oss och vårat hjärta. Så vi skulle ligga på 180+ under springandet och jobba oss ner till 155-165 slag i minuten. men kan stolt berätta att jag tog mig igenom en timmes intervall träning. Dock tog det ju inte någon rush för mig att nå 180 slag i minuten, endast högt tempo på joggningen. Får väl ge det någon vecka och sen är jag förhoppningsvis i hyfsat bra form och redo att tävla. Inte för att skryta eller så, men är riktigt stolt, en timmas jogg och sprang hela 6 miles (nästan en mil (9.656 km för att vara exakt) är inte illa för en latmask som mig. 

ett tips är dock, om du får för dig att springa track närmare bestämt distance efter en vinter på soffan... ta dig i kragen och gå ut och jogga lite då och då innan det börjar och du har en chans att hänga med de andra! Jag säger detta  av ren erfarenhet. (kände mig rätt kass när jag inte ens kunde skymta det andra tjejerna). Men snart, då fan ska jag jogga tillsammans med dem! 


 

Beauty and The Beast

Vi skulle på  Opening night, men eftersom musikalen förra tisdagen blev flyttade eftersom deras "crew" fasnade i en snöstorm, fick vi nöja oss med den sista showen som spelades igår kväll.

Efter track (friidrotten) som jag fick lämna lite tidigare åkte vi till seattle för middag på en asiatisk restaurang, riktigt gott! Och sedan gick vi till Paramount där musikalen skulle hållas. Hade kanske inte världens bästa platser, men det spelade ingen roll. Åh va bra det var. Och det var så likt filmen. Verkligen något å se om man har chansen :) Iaf, mindre kul var att vi kom hem klockan 12 på natten, dock somnade jag i bilen på vägen hem, men det var inte lätt att komma ur sängen idag...


Heaven och jag


the stage - fick tyvärr inte ta bilder under musikalen så en bild från innan
den började får duga




downtown seattle och en gul taxi.


downtown


BASKETBALL

var en riktigt lugn helg denna veckan, men på söndag pallrade jag mig upp vid åtta tiden, GALET bra för att vara mig som sov till 4 helgen dessför innan. Iaf, åkte och kollade på basket med Molly. walker, hennes kille spelade om mästerskapet... Det är "amatör basket" eller jag vet inte vad de ska kallas, men dom är ett gäng som har ett lag, en elev är coach och ja... det är kul att kolla på eftersom man spelar sina kompisar och det är inte jätte seriöst, man bråkar lite extra med polaren osv. för att sammanfatta det, det är en riktig rolig match att kolla på och du skrattar en hel del.
Eftesom jag kände båda lagen så var det svårt att välja vilket lag jag hejade på, så det fick bli båda, hehe. men walkers lag tog hem segern så det var väl gött. ;)

¨




inte världens vackraste bild, men den får duga.


TRUE.




JAG SAKNAR ER!





fick post i förra veckan, mina fina vänner skickade över en 18 års present och ååååh vad jag blev glad. 
"vi saknar dig fanny" står det på ringen, för er som inte ser det. i love and miss my BFF's


PROBLEM.


gillar skylten, för man kan ju inte se det själv liksom...


3 dagar efter ovädret/översvämningen...

Efter regn och oväder var det svårt att ta sig hem efter skolan. Iaf, fick mina betyg hem idag... ett gpa på 3.28 är bättre än medelmåttet. he-he.

I LOVE JENNA MARBLES





TENNIS, next up BIO



kom precis hem efter en tennis runda, nu ska jag ta en powernap sen blir det middag och bio. NICE!


PAKET

ÅH, ni förstår inte lyckan som uppstår när man får paket och brev på posten! LYCKA!



Idag när jag kom hem låg det ett paket på min säng, slet upp det och hittade en tidning å svenskt godis och lite annat trevligt som jag tyvärr inte kan lägga upp bild på. men det var lite gamla lappar och ett brev:) Haha.  
TACK världens bästa! I MISS YOU, xoxox

& sen vill också tacka mormor och morfar för både födelsedagskortet och alla hjärtansdag kortet. jag saknar er!


IN SCHOOL

Sitter i skolan, har min forsta klass, videoproduction. Eftersom vi inte har en larare och alla har tillgang till en macbook gor vi allt annat an vi ska jut nu. Jag gillar det!

BIRTHDAY PRESENTS.

kom just på att jag inte berättat vad jag fick i födelsedagspresent ännu

från min värdfamilj fick jag tickets to Beauty and the Beast, the musical. så på tisdag kväll så ska vi äta middag och gå på musical i Seattle. I'm so excited. Jag älskar Skönheten och odjuret och jag Älskar musikaler, så det kan inte bli mycket bättre! :) Jag fick även ett mycket fint halsband med matchande örhängen, super cute! Och av min "grandma" fick jag pengar.

Sen av mina vänner fick överraskningsfesten, presentkort på victoria's secret, shorts och blev utbjuden på lunch:)



 
Heavens kort till mig, my nick name is sweed here, can you tell?










NEULASH.


innan jag åkte till USA tipsade min moster mig om neulash, ett serum som hjälper dina ögonfransar växa. Eftersom det inte är gratis ville jag itne bara köpa det helt random. Men när det var jul bestämde jag mig att jag skulle köpa det som en julklapp till mig själv. sagt och gjort.

den funkar sååååå bra, var verkligen värt pengarna.
cirkus en månad eller något liknande efter att jag började använda det såg mina fransar ut såhär...


oh no...

ni vet hur vissa är är med tandläkare... är rädda för att gå dit osv. Ungefär samma rädsla har jag för frisörer.
Har alltid hatat att gå till frissan. Jag hatar att gå dit och hatar minst lika mycket att gå därifrån. Och om inte mamma bokar en tid så hade jag väl aldrig gått dit. Jag är en av dom som ligger hemma och lipar efter en haircut. (ja, det är faktiskt sant, jag kan gråta i timmar efter en haircut)

MEN tro det eller ej. Jag Fanny Löthman har bokat min egna tid. Insåg att det var över ett halvår sedan jag besökte en sallong. mitt hår är illa nu, ILLA! Dock har jag just nu magknip och funderar på att boka av den... får se imorgon.


(när jag finally har RIKTIGT långt hår är det dags och klippa av hälften, f***)

p.s. kan inte komma ihåg hur du säger haircut på svenska. hår klippning? klippning av hår? uppppps...
mamma och pappa klagar även på min stavning nu förtiden, jag ber om ursäkt för detta. Men tror att alla utbytesstudenter kan intyga att det är mycket svårt att skriva och prata när du är så van vid engelskan. Gramatiken och allt är så annorlunda och eftersom du inte hör svenska... vad jag vill säga är att du glömmer typ av.

ALLA <3 DAG

tjejer går runt med stora nallebjönar, ballonger, blomsterbucketer. vissa är bara för mycket men de flesta är såååå söta! alla hjärtans dag är är en BIG deal! and i kinda like it.  

Imorses "glömde" jag min lunchpåse i bilen så jag kunde låna heavens nycklar och hämta den. endast så jag skulle ha tillgång till hennes nycklar hela dagen. vid 12 tiden kom tyler förbi (han går på en annan skola) och jag sprang ut och öppnade bilen åt honom. Han lämnade en bukett med rosor, en nalle och ett kort och frågar mig "do you think she will like it?" 

jag måste vara bra, för hon hade inte en aning och blev riktigt överraskad.

IAF, hon var glad, jag var avis och jag kommer sakna highschool/america när det kommer till dessa dagar. varför är inte svenska killar romantiska? HEJDÅ


THE VOW



Igår efter lunch på olive garden bestämde vi oss för att gå på bio, The Vow. OMG den var såååå bra, dock hade jag hoppats att den var längre, den slutade lite för tidigt!

(det suger att bo i sverige just nu, för det är ett bra tag innan den kommer ut där, OM den kommer ut i sverige, hehe)

I HAVE AMAZING FRIENDS...



Efter gårdagens match som förövrigt var en vinst bestämde vi oss för att sova hos hillary. Vi åker hem och jag drar på mig mjukis kläderna/pjamasen, BAD IDEA. När jag går in i hillarys hus (bor där på halvtid så öppnar bara dörren) flyger alla mina vänner fram och skriker "SURPRISE", hade inte en aning om vad som var pågång. IAF Det var en galen/bra/toppen/överaskande kväll. Jag uppdaterar när jag fått bilderna. Nu ska jag ut på birthday lunch :) pusss

NÄ, DET ÄR INGEN VANLIG DAG...

..för det är faktiskt min födelsedag, hurra hurra hurra!





detta var inte igår

Känns coolt att jag redan är 18 i sverige men måste vänta ytterligare en dag innan jag är 18 här. Iaf, kommer inte ha tid att vara inne på datorn i helgen så grattar mig själv nu ist :)

Ska jag vara ärlig ser jag inte fram emot min arton års dag värst mycket. jag menar, 18 är en big deal i sverige men inte här... kan inte göra något här. Och det jag fakiskt kan göra här i USA är emot organisationens regler så det suger. Inga krog rundor, körkort och sjukanmälningar för mig inte. Dock ska det bli kul å fylla år! Älskar födelsedagar!

HIP HIP HURRA

IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA PAPPA ÅR!



Jag önskar jag kunde vara hemma så vi fick fira våra födelsedagar tillsammans som vi brukar, men vi får fira när jag kommer hem i stället. Och jag vet att det är den 10onde i sverige just nu, men här i USA är det fortfarande den 9onde så hoppas du godtar min sena gratulation!

Jag saknar och älskar dig ♥ ♥ ♥

(förövrigt är det även min namnsdag, så grattis till mig själv!)



GRADES

Känns som ett jätte onördigt inlägg, men många har frågat om skolan och betygen osv...



Mina betyg från första semestern, du har en kvart(T1) och får betyg, sen har du nästa kvart(T2) och i slutet av terminen(S1) plussas de ihåg och du får ditt slutgiltiga betyg.
Skolan här är super lätt och jag hade med lite mer plugg kunnat gå ut med A i alla klasser, nä nu ljög jag... Marketing var svårt. Jag hade kunnat gå ut med A i resterande klasser om jag la mer tid på studierna. Men eftersom detta år inte räknas har jag inte gjort mer än vad som krävs. (behövde C eller bättre) Är jag här för att studera dagarna i ända eller ha kul? KUL!



Och här är en närmare beskrivning av hur man graderas. Du får beyg på varje uppgift och inte bara ett slutbetyg. ALLT räknas, ibland till och med the notes (kommer inte på det svenska ordet, OMG, illa) så sålänge du gör vad du ska så kan du inte misslyckas.
(EXTRA CREDIT- är extra poäng! dessa poäng fick jag eftersom jag ritade den finaste kalkonen i klassen under Thanksgiving, SMACK THAT! Ha) säger ju att skolan är enkel!


STORSTÄDNING...

... i skolväskan!



Efter en termin ser ett anteckningsblock ut såhär i USA. Du tar notes och måste spara iaf 50% av alla papper du får. Och då ska ni veta att jag hade idrott, teater och hemkuskap och i dessa klasser var det  inget pappersarbete. Iaf, nu är väskan ren, 20 kg lättare och nya antäckningsblock är inköpta.

Något som är jätte irriterande här är att det kostar pengar att ta en klass. Jag har till exempel florist som en klass, och bara för att du väljer denna är kostnaden $25, inte jätte dyrt, men med tanke på att du får betala många andra klasser så blir det en hel del pengar som springer iväg för att du vill lära dig något. Många klasser MÅSTE du ta och behöver ändå betala. Har räknat ut att denna termin kostar mig $55 (400 kr) och sen på det är det böcker och anteckningsblock och allt som hör till. Béhöver också köpa en hel del saker under skolans gång, till slut projekt osv, så här springer ännu mer pengar iväg. När jag hade teater var vi tvugna att följa med på en teater (vem vill inte gå på teater och slippa skola?) men för att få ett betyg i klassen var vi tvugna att följa med, men ändå kostade $10 att följa med. Allt kostar här, mat i skolan, sport osv. Att spela i skollager kostar typ  $50 och på det ska du köpa uniform osv... (detta gäller min skola, inte alla skolor i USA) Tycker det är irriterande, vet inte om det är för att vi svenskar är bortskämda i den svenska skolan, kanske, kanske inte?

GRATTIS





GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÄRLDENS BÄSTA VÄN!
Hoppas du har det underbart i sverige och att du får en toppen 18-års dag.
I LOVE AND MISS U! ♥

Insåg just att för exakt ett år sedan satt vi supertaggade inför en shoppingresa till London, vi skulle fira våra födelsedagar tillsammans där. Men nu sitter vi på två olika platser i världen, det suger!










KING OF VALLEY!



Idag var det basket match och kamp om vilken skola som skulle vinna The King of Valley troffen. Och inte blev det vi :( Men vi var go och glaá ändå :)

Var hos tandläkarn idag, jiha, nu har jag antibiotika och förhoppningsvis är min smärta borta inom kort!

GODMORGON SVERIGE, GODNATT USA!

AJ!

Mina visdomständer växer så det knakar, och eftersom vi inte får ta med tabletter (du kan bli avstängd) har det varit dödligt å gå till skolan, har varit sååååå nära på att ringa hem varje dag så dom kan plocka upp mig så jag kan åka hem ta painkillers och döda min smärta. Har hela tiden trott att smärtan kommer från tänderna som vill upp. som grädde på moset utbrister min värdmamma idag när jag visar henne svullnaden "UPPS, tänderna växer så det knakar, men svullnaden är en infection". TACK GUD FÖR DETTA TILLVERK!

Iaf, nu ska jag iväg och fira en av mina kompisar som blir 17. Och för en gångs skull har jag kameran laddad och redo :) Uppdaterar imorgon. PUSSSSS


SVENSK MAT

jag har en totally blackout just nu...

försöker komma på någon svensk eller bara någon vanlig, god och enkel maträtt som jag kan göra till min familj. Har redan gjort pannkakor, kladdkaka, paj och köttbullar. Har ni några tips på vad man kan göra för något gott till sin värdfamilj? :)

saknar svensk mat, detta är ytterligare en anledning till varför jag vill laga lite mat, hehe.

Min och mammas favorit sallad, made by me.
(rödbet, kykling, bacon, nötter och feta sallad)


Pappas födelsedags middag förra året, made by Me and Thildus :)
(TAPAS)


choklad pudding, ÅÅÅÅÅÅÅÅH ÅH ÅHH!


vattnas i munnen på mig just nu!


FINALS!

HEJ SVERIGE!

just nu är det exakt två skoldagar kvar på denna semester och sedan får vi nytt schema. Vi är mitt uppe i finals och det innebär att vi gör alla slut prov. Eftersom jag har så gött schema och lätta klasser så oroar jag mig inte särskillt mycket över detta. Medans andra elever studerar till 3 på nätterna så att alla verkligen sitter och de får sitt önskade A.

Iaf, idag hade jag finals i FASCE, hemkunskap på svenska. Jag sydde några stygn och applicerade ett tyg på ett annat. När jag lämnade in det utbrister min lärare. "OMG, it's SO pretty! everyone, look att Fannys". Vill tillägga att det var fult som fan och en 8 åring hade kunnat göra samma arbete utan problem. Det är så låg nivå på skolan här! Ha


 

RSS 2.0