Ibland är det bra att vara svensk...

Många svenskar klagar på hur strickt det är hemma, även jag ibland! Men skypeade med mamma idag och när till och med hon blir förvånad hur strickt det är här så är det galet... Haha!

Det är strickt förbjudet attt dricka alkohol. Detta beror inte bara på föräldrarna, men blir du tillexempel avslöjad med att vara på en fest av polisen så är det an prick i registret, skolan får reda på detta och du blir avstängd, och föräldrarna ger dig utegångs förbjud! (Du behöver inte dricka för att detta ska ske, räcker att du är på en fest)

Pojkar, både när det kommer till kompisar och pojkvänner. INGA KILLAR PÅ RUMMET! Det är en oskriven regel. Du går inte in på ditt rum tillsammans med en kille, du gör bara inte det! I vissa fall kanske du har riktigt goa föräldrar, då är det okej att va på rummet, men dörren MÅSTE vara öppen.

När du umgås med en kille, vän eller pojkvän.. Bara du och han eller med en grupp andra människor så MÅSTE föräldrar finnas på plats. Jag och en kompis kan alltså inte hänga med 2 killkompisar om det inte finns vuxet sällskap i huset.

I många fall kan inte du och en kille vara på en våning av huset och föräldrar på en annan, du ska vara inom synhåll.

Du umgås inte med killar som dina föräldrar inte har träffat. Detta är inte en regel i alla hem, inte i mitt tillexempel, men jag vet flera stycken som har det på detta sättet. Men när det kommer till dejta, då måste föräldrarna 99% av gångerna träffa honom.

Du hänger inte med killar om dina föräldrar inte vet hans namn, hans föräldrars namn, har address och telefon nummer till killen och i många fall även deras föräldrar.

(detta måste vara anledningen till att så många ungdommar i usa blir gravida så tidigt.)
(Jag säger inte att det är såhär i alla amerikanska hem, men det är MYCKET ovanligt att det är åt andra hållet. Och vissa familjer är extra strickta medan andra är mindre, men i många fall ser det ut ungefär såhär. Livet börjar när du går till collage och flyttar hemifrån)

Tycker ni fortfarande att era föräldrar är strickta?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0